Kuruluş Yılı : 1992
Eğitime Başlama Yılı : 1994
Mezun Sayımız 2354 kişi (1998-2014 tarihleri arasında)
Yer : Beşevler/ANKARA
Eğitim Süresi : 4 Yıl
Puan Türü : TM-2
Kontenjan : Yaklaşık 550 (2014-2015)
Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 424,633 - Tavan Puan 466,793-(2015-2016)
Akademik Kadro : 14 Profesör, 11 Doçent, 11 Yrd. Doç., 2 Öğr. Gör. Dr., 6 Araştırma Görevlisi Dr., 50 Araştırma Görevlisi
Bölümler

Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi
  İslam Hukuku
Olanakları
  Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde okuma salonu bulunmaktadır. Öğrencilerin sessiz bir ortamda çalışma yapmalarını sağlamak amacıyla hizmet vermektedir.
  Gazi Üniversitesi Hukuk Fakütlesinde öğrencilerin kullanabilecekleri internet bağlantılı bilgisayar odası mevcuttur. Öğrencilerin bilimsel gelişmeleri yakından takip edebilmeleri amacıyla yerli ve yabancı bazı internet veritabanlarına abonelikler tesis edilmiştir.
  Gazi Üniversitesi Hukuk Fakütlesinde halk oyunları, tiyatro, ebru sanatı ve sporun çeşitli dallarında etkinlikler yapan çeşitli topluluklar bulunmaktadır.
  Her yıl paneller, konferanslar, tiyatro gösterileri, halk oyunu gösterileri, sanat müziği ve halk müziği konserleri yapılmaktadır.

MEZUNİYET SONRASI İŞ OLANAKLARI
  Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları;
  Kaymakam, adli hakim-savcı, idari hakim-savcı, müsteşar, avukat, noter, müfettişlik (banka-bakanlık...vb. kurum ve kuruluşlarda), öğretim elemanı (hukuk uzmanlık alanlarına göre) veya uzman yardımcılığı görevlerinde bulunabilirler. Adli Yargı ve Hakimlik sınavlarında son yıllarda Gazi Hukuk mezunları dereceye girerek büyük başarı göstermekte ve işe alımlarda öncelikli olarak tercih edilmektedir.

web: hukuk.gazi.edu.tr   Tel: 0 (312) 216 20 00

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Beşevler/ANKARA